Billiga frimärken

Det behöver inte alls vara dyrt att samla frimärken, varje dag auktioneras frimärken ut för ganska överkomliga priser på olika internetsidor. Tradera är kanske den största sidan där man kan finna en mängd kategorier, frimärken från olika länder, stämplar, brev, FDC, där finns frimärken kategoriserade efter motiv och hela frimärkssamlingar.

 

Inte bara den som söker efter frimärken billiga frimärken till sin frimärkssamling har nytta av tradera och liknande sidor. För den som söker billiga frimärken för att kunna skicka post med lite lägre porto går det också bra att inhandla sina frimärken på auktion.

 

 

Posten och Postens ombud säljer aldrig frimärken med nedsatt pris, oavsett om man köper ett stort antal frimärken. För att kunna få billig frankering hos Posten gäller det att man gör väldigt stora eller många utskick och då används normalt en frankeringsmaskin.

 

Frankering är billigare än frimärken

Frankering är billigare än frimärken

 

Frankeringsmaskinen i sig kostar att köpa men styckpriset per frankering blir billigare. Om man inte har rejält stora utskick går det inte att förhandla priser med Posten eftersom de inte har speciellt stor konkurrens, normalt kan endast större företag prisförhandla.

 

 

Vad gör man då om man vill försöka komma över lite billigare frimärken?

 

Frimärken är egentligen alltid värda exakt vad som är angivet på frimärket, ett frimärke med valören 5 kr är alltså värd just 5 kr. Hos Posten går det inte att köpa dem billigare om man köper många, men privat går det alldeles utmärkt.

 

Till exempel Tradera har ofta auktioner där det går att finna postfriska ostämplade frimärken för en bra bit under varje enskilt frimärkes nominella värde. Eftersom det alltid innebär en liten risk eller extra arbete för köparen att inte gå direkt till ett officiellt ombud eller köpa direkt via Posten, kan man ofta köpa frimärken privat till runt 70-80 % av själva frankeringsvärdet.

 

Förutom att köpa frimärken via Tradera och liknande auktionssidor är det ganska svårt, om inte omöjligt, att kunna köpa billiga frimärken.