Facit – Frimärken

Facit – Frimärkskatalog

 

Dessa kataloger fungerar som uppslagsböcker för först och främst Svenska frimärken men också frimärken från våra Nordiska grannländer.

 

Facit - frimärken

 

Facit skrivs av filatelister och de ger en bra överblick över de frimärken som finns och dess priser. Facit ger ut tre olika kataloger, en som innehåller alla Nordiska frimärken, en som innehåller endast Svenska och en som innehåller poststämplar.

 

 

Den katalog som innehåller alla Nordiska frimärken heter Facit Special, den utkommer varje år. Där går att finna en massa information om varje frimärke, här finns ett rekommenderat eller uppskattat pris, både för lösa frimärken och för de som sitter på kuvert.

 

Det är dock inte alltid det går att sälja frimärken för det priset som finns listat i Facit men det är i alla fall möjligt att få en bra bild av värdet på ett frimärke i jämförelse med andra frimärken. Även om värdet kan vara mycket intressant beskrivs också andra saker som motivet etc.

 

Facit Sverige heter den katalog som innehåller endast Svenska frimärken. Denna katalog utkommer vart annat år, även här finns beskrivning av och pris för de frimärken som utkommit i Sverige. Denna katalog är lite billigare än Facit Special.

 

 

Facit – Poststämplar

För den som är intresserad och vill veta mer om poststämplar är Facit Postal ett måste. I Facit Postal finner man en massa information om en mängd olika stämplar som använts i Sverige. Denna katalog utkommer endast vart femte år, sista upplagan släpptes 2009.

 

Du kan läsa mer om Facit på deras hemsida Facit.se