Köpa och sälja frimärken

Sälja och köpa på Tradera

Köpa och sälja frimärken

Köp och försäljning av frimärken pågår idag via Internet – Vi rekommenderar särskilt Tradera.se

På tradera går dagligen flera frimärksauktioner. Tradera är en av alla auktionsfirmor som endast finns online och de tar inte heller så mycket betalt för tjänsten de utför. Eftersom de allra flesta frimärken inte är speciellt mycket värda vill man så klart hålla nere försäljningskostnaderna så mycket det går. Därav är Tradera i många fall en av de bästa lösningarna, både för säljare och köpare.

 

 

Eftersom det finns så mycket som säljs samtidigt kan man ge sig själv en bra bild om vilket pris ett visst objekt kan vara värt endast genom att jämföra med andra liknande objekt på sidan. Det går att lägga bud dygnet runt och det enda som behövs är att man har ett konto hos Tradera vilket är ganska snabbt och enkelt att skaffa.

 

Köpa och sälja via Auktionsfirmor

Är man ute efter att köpa eller sälja föremål med större värde kan man kosta på sig att gå via en auktionsfirma som kan mer om frimärken. Auktionsfirman hjälper säljaren att få ut ett så bra pris som möjligt samtidigt som köparen kan inspektera objekten på plats för att inte bli besviken på köpet.

 

 

Sveriges Filatelistförening

Det finns en uppsjö av frimärkssamlare i Sverige och det går bra att besöka någon av lokalföreningarna hos Sveriges Filatelistförening. Där finns alltid folk som är intresserad av att både köpa och sälja frimärken, normalt går det också att få viss hjälp till att värdera en samling eller ett objekt.